toggle navigation

Mijn verhaal

Wie ben ik?

Mijn naam is Linda Groenewegen (40), slechthorend. Ik ben een trotse moeder van 4 kinderen. Julian, (10), slechthorend, Dafne (8), Tristan (5) en Annemijn (3). Passie voor dieren, eigen paard Mike en kat Zazoe.

Het werd tijd om een nieuwe weg in te slaan, na ruim 10 jaar voor de klas gestaan te hebben en geen vaste baan in het vooruitzicht. Tussentijds heb ik met mijn oudste zoon een intensief traject doorlopen. Toen hij 3 jaar was had hij een ernstige spraak- taal achterstand. Hij bleek slechthorend te zijn. Zelf ben ik ook slechthorend en het traject om Julian hierin te begeleiden en ondersteunen maakte dat ik een passie voor gebarentaal ontwikkelde. Er ging een wereld voor mij open. Ik heb de cursus Nederlands met Gebaren gevolgd en later Nederlandse Gebarentaal1 en Nederlandse Gebarentaal2. Hier wil ik iets mee gaan doen, iets in gaan betekenen voor anderen. Mijn passie, wat ik wilde gaan doen, kwam even op pauze te staan. De ondersteuning en vooruitgang van Julian, dat ging gewoon door. Hij gaat nu als een speer!

Ik ben de basis opleiding voor paardencoaching bij Caprilli Coaching en Training in Barneveld gaan volgen. Kort daarna volgde de opleiding Kindercoaching. Ik startte mijn bedrijf in 2016. Een directe richting had ik nog niet, al wist ik dat slechthorendheid en doof mijn specialisme zou worden. Systemisch coachen (familie opstellingen) ben ik als aanvulling gaan doen. Prachtig om te zien wat een diepgang dit kan geven.

Eind 2019 stond mijn wereld op z'n kop. Ik merkte aan mijzelf dat ik ver van mezelf was afgedreven. Mijn gevoel leek uitgeschakeld te zijn. Ik heb het moeilijke besluit genomen om mijn leven volledig om te gooien. Ik heb mijn baan opgezegd, relatie beëindigd en besloot om een nieuwe start te maken. Zorgen dat ik met mijzelf weer geheel in balans kon komen en intuïtief kan zijn.

Mijn dochter Dafne kreeg het na het Corona tijdperk zwaar in groep 4. Ik merkte dat ze niet meer aan kon sluiten op de werkwijze van school en het schoolse leren moeizaam verliep. Ze zat niet lekker in haar vel. Uiteindelijk is ze van school geswitcht, wat veel passender, rustiger voor haar was. Mijn ervaring als paardencoach en leerkracht maakte dat ik haar wilde helpen, alleen miste ik de juiste tools om haar hierin te kunnen helpen en begeleiden. Zo ben ik op Anders Leren met Paarden gekomen van Tanja Stigter. Ik ben de opleiding gaan volgen. Zo mooi om te mogen zien en ervaren dat leren met paarden echt anders is. Het kinderen kan helpen, doordat het visueel/tastbaar/concreet is. De combinatie van het buiten zijn, samen met een paard spelenderwijs met je zintuigen aan de slag te gaan. Plezier gaan hebben in het leren.

Niet veel later heb ik de opleiding Verlies en Rouw toegevoegd aan mijn lijstje. Dit heeft mij enorm geholpen om mijn verlies en mijn identiteit een plekje te geven en mijn kansen en mogelijkheden te gaan zien.

De opleiding die ik absoluut nog wil toevoegen aan mijn expertise is Paarden Kennis en Kunde. Deze start ik eind september dit jaar. Het welzijn van het paard heb ik hoog in het vaandel staan. Hij is mijn collega, mijn partner en laat mij zien wat ik mag vertalen naar de cliënt. Ik vind het van belang dat een paard lekker in zijn vel zit.

bellen Back to Top mailen